Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

Recensies

Wij hebben een aantal nabestaanden gevraagd om hun ervaringen met onze zorg voor hun overledene en onze begeleiding van de uitvaart te verwoorden. Wij hopen dat deze ervaringen u een goed beeld geven van onze uitvaartonderneming.

"We zijn Authena dankbaar voor de goed en professioneel verzorgde uitvaart, waarbij aan alles is gedacht. Er is veel aandacht geschonken om het een mooie uitvaart te maken."

Ben van der Graaf, Sleeuwijk

"Ria is voor mij en mijn gezin een steun en toeverlaat geweest tijdens het overlijden van mijn man. Zij dacht mee met ons en kwam met goede ideeën, zonder ons iets op te dringen. Vanaf het moment van overlijden tot het moment van definitief afscheid nemen, was Ria erbij. We wilden geen dienst in een crematorium en Ria kwam met het kleine kerkje in Sleeuwijk. Gelukkig bleek de dag erna, dat dat vrij was. Tevens het crematorium 't Lief te Beesd was om half 5 beschikbaar om ons te ontvangen en konden we Dries daar achterlaten. Na de kerk heeft Ria gezorgd dat we in de Heerlijkheid een broodje etc. konden eten en condoleances in ontvangst nemen. Onderwijl werd op een muur foto's vertoond van Dries en ons gezin. Ons leven van bijna 58 jaar lief en leed. Dries was in de tussentijd in Authena en daar hebben wij hem opgehaald. De kinderen zijn in hun eigen auto naar Beesd gereden en ik ben samen met Ria en Dries naar het crematorium gereden. Om half 5 hebben de kinderen Dries over de brug gedragen en daar wachtte iemand van het crematorium ons op en heeft ons begeleid naar de kamer. Waar de kaarsjes al branden en we als gezin afscheid hebben genomen. Het was een hele lange dag, maar het was perfect. Ik kijk er met liefde op terug. Onze hartelijke dank aan alle mensen van Authena. Jullie maar bovenal Ria, hebben ervoor gezorgd dat het precies zo geworden is als Dries en ik en ons gezin gewenst hadden. Wij geven jullie 5 sterren."

Tineke Westdorp, Almkerk

"Enorme betrokkenheid, meedenken, ontzorgen. Alles kan, niks is te gek. En het allerbelangrijkste: zij waren er. Continu. In korte tijd hebben wij onze beide ouders verloren. Door alle persoonlijke aandacht, begrip, betrokkenheid en kundigheid kijken we, ondanks de moeilijke periode, terug op een mooi afscheid en waardevolle tijd."

Manon Verkerk, Sleeuwijk

"Ik had ooit een artikel over Ria en het Afscheidshuis gelezen wat me altijd was bijgebleven. Plots overleed mijn man Leonard bij een ongeluk in Frankrijk, en was "een contact voor de uitvaartzorg" vrijwel het eerste wat de Alarmcentrale van de reisverzekering vroeg. Ik kreeg Wilma aan de telefoon en direct werden mijn vragen beantwoord en praktische zorgen uit handen genomen. Buitenland, vakantietijd (juli), corona, Franse procedures.... het hele proces met enerzijds voorbereiden van het afscheid en anderzijds afstemmen met verschillende instanties en "wachten" op zijn thuiskomst heeft in totaal bijna vier weken geduurd. Ondanks de vele en verschillende emoties, onduidelijkheden en onzekerheden, mijn vele eigen en "speciale" wensen en contacten (bijvoorbeeld om de kaart te maken), de dames hebben overal perfect op ingespeeld en mij en mijn geschokte familie steeds het gevoel gegeven dat dit in ieder geval goed ging komen. En zo was het ook, eerst met Wilma die desnoods haar vakantie wat had op willen schuiven als er een duidelijke datum voor de uitvaart was geweest. Maar toen dat langer duurde, met de zorgzame maar net zo praktische hulp van Ria. Aanwezig als het moest of handig was, ruimte gevend waar ik dat zelf wilde. Aanvankelijk was ik van plan gebruik te maken van het Afscheidshuis, maar toen ik er toch aan dacht om Leonard bij mij thuis te willen hebben, heeft Ria dat prima ondersteund, net de goede argumenten voor de juiste keuze zonder moeilijk te doen over de eerdere 'afspraak'. Ook voor de overige kosten moet ik zeggen dat ik zeer tevreden was over de afhandeling. Het was vanaf het begin tot het einde transparant. Zelfs het "basistarief", wat gezien de onverwacht lange tijd nooit toereikend geweest kan zijn voor al hun uren, hebben zij "waargemaakt". Ook na het afscheid bij Fort Altena en Crematorium Yardenhuis van Brabant in Oosterhou hebben de dames nog enkele keren contact opgenomen. Een praatje, kopje koffie, altijd fijn om hun oprechte belangstelling weer te ervaren. Zo heeft een onvoorstelbaar schokkende gebeurtenis toch ook een warm gevoel opgeleverd. Dank jullie wel lieve dames en collega's!"

Joke Oosters-Scholman, Woudrichem

"Als je met rust en zonder stress iemand wil laten gaan ben je hier op het perfecte adres.Geweldige hulp in verwerking."

A. van Wordragen, Sleeuwijk

"Heel fijn dat aan alle verzoeken van mijn broer Theo, in korte tijd, door jullie voldaan kon worden. Zo was het een mooie begrafenis, zoals hij het in gedachten had. Hartelijk dank, Arina van Gammeren"

Arina van Gammeren, Nijmegen

"Goede bereikbaarheid, snel en adequaat reageren op onze wensen. Goede inleving in onze situatie. Waardoor we een goed en afgestemd programma hebben kunnen maken. Er wordt meegedacht, meegedaan en meegeleefd."

Eric Heijenk, De Koog/Sleeuwijk

"Na het droeve bericht dat mijn moeder onverwachts was overleden kwamen we opeens in een situatie die we nog niet kenden. Je moet dan opeens snel beslissen en via via kwamen we bij Authena terecht. Wilma nam de telefoon op en gelijk was er vertrouwen en een ontzettend goed gevoel. Wat een prachtig mooi mens is zij. Ze heeft moeder op laten halen uit het ziekenhuis en thuis gebracht waar zij graag opgebaard wilde liggen. Zo ontzettend liefdevol hoe zij haar heeft verzorgd maar ook mijn vader en ons heeft opgevangen. Er moet zoveel geregeld worden, maar overal wordt de tijd voor gepakt, alles wordt uitgelegd, soms even goed doorgepakt en veel geduld voor alle woorden en verhalen die er telkens weer worden verteld. De kaarten waren heel mooi geworden, de uitvaart was precies wat we gedacht hadden en Wilma had nog een mooi gedicht voor ons uitgezocht met passende woorden. Wat zijn wij blij dat we jou hebben leren kennen. Namens Hans en zijn kinderen en kleinkinderen bedanken we Authena hartelijk voor alle goede zorgen."

Fam. Combee, Genderen

"Een Behouden Vaart. De laatste reis van onze oma Sjanie was mooi, warm, onbezorgd, goed geadviseerd, goed georganiseerd en fijn samenzijn. Service voor en na, gevoel voor detail en respect voor eigen keuzes. Haar laatste reis, met jullie in onze “kielzog”, jullie die begrijpen waar het om gaat, hier kunnen wij als familie mee verder. Dank jullie wel, Mieke Wansink"

Mieke Wansink, Almkerk/Geldermalsen

"Deskundig, kleinschalig, professioneel en tegelijk persoonlijk: je voelt je gezien en gekend in hetgeen je nodig hebt.In het Afscheidshuis had je de tijd aan jezelf in een vertrouwde omgeving. Kortom: ondanks de moeilijke periode een heel fijne ervaring!"

Els Driessen, Dordrecht

"Wilma van der Vliet heeft alles tot in de puntjes geregeld voor de uitvaart van mijn moeder. Een warme persoonlijkheid die geknipt is voor dit werk. Communicatief goed en ons steeds op de hoogte houdende wat er zich afspeelde. De plechtigheid had plaats in het afscheidshuis wat voor ons een intieme sfeer gaf met de familie."

Gert Timmers, Werkendam

"Er is zoveel aandacht voor de overledene en de familie. Je treft steeds een luisterend oor. En niks is te veel of te gek. Alle vragen, waar je als familie tegen aan loopt, worden op zo kort mogelijke termijn en met respect beantwoord. Vaak komen de dames met ideeën en voorstellen waarvan je als familie niet eens weet dat het kan/mogelijk is. De dames leven zich in de situatie van de familie in en vanuit dat oogpunt vindt de begeleiding plaats. Echt een bedrijf wat je mensen uit je omgeving, met een gerust hart, aanraad in een moeilijke periode."

Jeanette Dekkker-Wouters, Papendrecht

"Voor Sleeuwijk is het heel fijn dat we een goed afscheidshuis hebben, wij hebben het als heel positief ervaren! Mede door Ria en haar team hadden wij een bijzonder fijn afscheid en dat geeft ons veel kracht en troost om positief in het leven te blijven staan. Heel veel dank daarvoor! Een lieve groet van Gerry Smits en van mijn kinderen en kleinkinderen."

Gerry Smits, Sleeuwijk

"In voorgesprek zijn mijn wensen en de mogelijkheden besproken. Tevens kreeg ik een vrijblijvende kostenopgave voor de uitvaart. Vanaf het overlijden van mijn man was dezelfde persoon verantwoordelijk voor de organisatie en begeleiding. Mijn man was gebalsemd en thuis opgebaard. Dagelijks werd er gekeken of alles in orde was en gevraagd hoe het met mij ging. Bij alle voorbereidingen heb ik advies en hulp gekregen. Terugkijkend is het afscheid van mijn man geweest zoals ik had gewild."

N. van Krieken-Bakker, Sleeuwijk

"De eerste kennismaking en ontvangst was geruststellend. De locatie was schitterend, de ruimtes waren verzorgd en het was alsof je thuis kwam. Wij hebben de uitvaart op dit adres gedaan. Het was intiem en daardoor ook troostvol. De communicatie was prima, wij waren weleens onvoorspelbaar maar daar werd goed mee omgegaan. Vooraf wist ik niet dat er een afscheidshuis bestond, maar de ervaring was heel prettig."

Familie van der Toorn, Sleeuwijk

"Er is aan al onze wensen voldaan en het begeleiden van alles wat er bij komt kijken was zeer persoonlijk. Ook het stukje nazorg en ik weet dat ik altijd een beroep op hen mag doen als ik vragen heb. Ik spreek ook namens mijn twee broers die ook zeer tevreden waren en zijn. Zeker zal ik anderen adviseren om ook daarheen te bellen voor een advies gesprek en eventueel verdere begeleiding bij een overlijden van een dierbare."

Joke Houtepen, Sleeuwijk

"Als familie hebben wij de persoonlijke begeleiding, aandacht, tijd en zorg erg gewaardeerd. En dat we ondanks de droevige omstandigheden met Authena de juiste keuze hebben gemaakt maakt ons dankbaar. Ook de nazorg was hartverwarmend."

Mea Veth van Ballegoijen, Drongelen

"Als je een uitvaartverzorger zoekt die zich goed kan inleven en er echt voor jou als nabestaande is en met je meedenkt? Dan raden wij je Uitvaartzorg & Afscheidshuis Athena aan! Voordat onze (schoon)moeder overleed hadden we contact met Ria opgenomen. Nadat onze (schoon)moeder overleden was, heeft Ria ons heel goed opgevangen en gerust gesteld. Ria kan heel goed laveren tussen professioneel handelen en meeleven. Er moeten immers ook minder leuke beslissingen genomen worden op korte termijn, terwijl jezelf nog in emotie bent. Ria was 24/7 voor ons bereikbaar en heeft ons heel goed op de hoogte gehouden hoe de dag zou verlopen. Dat hebben wij als zeer fijn ervaren. Onze uitvaart was in besloten kring en daar was het Afscheidshuis een hele goede locatie voor. Ook tijdens de uitvaart zelf heeft Ria ons heel goed begeleid, het voelde heel vertrouwd. We hebben onze (schoon)moeder naar 't Lief gebracht, ook op aanraden van Ria. Dit is een hele mooie plek. Een paar weken na de uitvaart heeft Ria weer even contact met ons opgenomen om te kijken hoe het met ons ging. Ook dat hebben wij als zeer prettig ervaren. Heel erg betrokken, dat is wat wij nodig hadden."

Amarins en Jasper, Sleeuwijk

"Het kiezen voor een uitvaartonderneming, zeker onder de omstandigheden van een overlijden, is lastig. Dat is nu niet meer het geval. Wij hebben – aanvankelijk op goed geluk via internet – gekozen voor uitvaartonderneming Authena en daar hebben we zeer beslist geen spijt van. In alle rust is bij het eerste contact al een heel stevig fundament voor een succesvolle periode tussen overlijden en de ter aarde bestelling gelegd. En het is zeker niet bij EEN gesprek gebleven. Je hebt constant het gevoel, dat er echt aan alles wordt gedacht, waarbij getracht wordt zoveel mogelijk aan de wensen van de nabestaanden tegemoet te komen, en wij zijn zeker niet altijd even gemakkelijk en meegaand. Wij hebben alle lof voor deze kleine, maar uiterst professionele organisatie die wij van harte aanbevelen. Wilma en Ria, nogmaals hartelijk dank."

Ton Hoogendam, Rotterdam

"HUISELIJKHEID De huiselijkheid en zorgzaamheid die door Ria gegeven is. Ik raad iedereen aan als ze in deze omstandigheden terecht komen om voor jullie te kiezen."

Marc Leijgraaff, Sleeuwijk

"De dames van Authena waren vriendelijk, luisterden naar onze wensen en handelden daarnaar, etc. Kortom, ik kan ze bij iedereen aanraden om een begrafenis en afscheid door hen te laten verzorgen!"

C. Vos-van Schaik, Sleeuwijk

"Een overlijden midden in coronatijd; een situatie die toen voor ons allen nog nieuw was. Wij vonden het erg fijn zoals jullie met ons meedachten en zochten naar mogelijkheden die bij ons pasten. Het afscheidshuis voelde als een fijne en rustgevende plek om samen te komen en waardig afscheid te kunnen nemen. Onze dank hiervoor."

Fam. Verbeek, Oudendijk

"Hier geven ze je het gevoel dat je volledig jezelf mag zijn, met alle emoties, vragen, verdriet en wensen. Menselijkheid staat hier bovenaan. Ze zijn echt betrokken, hebben een luisterend oor en denken met je mee. Ondanks dat je (pas) kennis maakt met elkaar onder verdrietige omstandigheden, voelen zij gelijk als zeer vertrouwd. Zij willen jou ontzorgen en doen dat op gepaste wijze."

Annemarie Linders, Gorinchem

"De zorg die je uit handen wordt genomen, het respect, de fijne accommodatie bij het opbaren en de nazorg waren meer dan je kan en mag verwachten."

P.J. van Damme, Sleeuwijk

"Voor het overlijden van onze moeder hadden we al contact gelegd met Authena om kennis te maken en na te denken hoe e.e.a. rondom het onvermijdelijke afscheid (na haar ziekbed) eruit zou zien. Vanaf de eerste kennismaking voelde het goed. De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Er was volop ruimte voor onze eigen invulling, het afscheidshuis was een warme plek waar we alle zaken rondom de uitvaart in alle rust konden regelen met elkaar. Ook de nazorg was meer dan goed. We kijken terug op een mooi, waardig afscheid."

Fam. de Ruijter, Almkerk

"Prachtig was de tijd waarin mijn man tussen zijn overlijden en de begrafenis in het afscheidshuis opgebaard heeft gestaan. We konden iedere dag naar hem toe, hiertoe hadden we een eigen sleutel gekregen. Er stond koffie, thee e.d. voor ons klaar. Een prachtig huis, waar het waardig afscheid nemen was."

Kitty van den Ende, Woudrichem

"Hierbij willen mijn moeder An Lakerveld en ik graag Wilma en Ria bedanken voor de uitstekende zorg rondom de crematie van mijn vader. Het was voor jullie niet altijd gemakkelijk om alle zijden goed te helpen, maar mijn vader heeft een crematie gekregen zoals hij het graag wilde. Lidy en An Lakerveld, Sleeuwijk"

Lidy en An Lakerveld, Sleeuwijk

"Afscheidshuis Authena is er in geslaagd om een huiselijke sfeer te creëren. Alles is bespreekbaar om de droevige tijd zo aangenaam en persoonlijk mogelijk te maken. De medewerkers denken erg goed mee, zodat niets vergeten wordt en alles naar wens wordt geregeld. Het hebben van een sleutel van het pand en de opbaarkamer vonden wij erg prettig, hierdoor was het mogelijk om bij de overledene te zijn wanneer de behoefte er was. Ook was het hierdoor mogelijk om familie van ver te ontvangen om afscheid te nemen. Fam. De Haas, Almkerk"

Fam. De Haas, Almkerk

"In ieders leven gebeurt het. Een dierbare overlijdt en er komt veel op je af dat geregeld moet worden terwijl je verdriet overheerst. Dan is het fijn dat er mensen zijn die dat voor je gaan regelen. Maar dan ook echt alles. Bij Authena heb ik dat ondervonden. De persoonlijke benadering, betrokkenheid en medeleven is zo groot dat het lijkt alsof het familie is. Ook de uitvaart was zodanig met gevoel samengesteld dat ik veel complimenten heb gekregen die natuurlijk te danken waren aan Authena."

J.C. Gosman, Sleeuwijk

"Onze ervaring met het afscheidshuis was heel persoonlijk en positief. Het is een mooie locatie, met mooie kamers, waar wij als familie de keuze uit 2 kamers hadden. Onze keus was de paarse kamer, toevallig ook de kleuren van onze moeder. We hadden de sleutel van het huis en kamer tot onze beschikking, waar we 24 uur per dag gebruik van konden maken. De samenwerking met Ria en Wilma verliep heel ontspannen en plezierig, ze stonden open voor onze wensen, maar reikte ook ideeën aan, zoals het gezamenlijk de kist te sluiten. Ik kreeg de mogelijkheid om samen met Ria de laatste zorg te verlenen, wat op een ontspannen manier verliep. Onze moeder werd keurig verzorgd. Vanwege het slechte weer, kwam het idee om door de aanwezigen binnen in het kerkje afscheid van moeder te nemen, en niet op de begraafplaats. Wij als familie kunnen terug kijken op een mooie, goedverzorgde uitvaart,waar onze moeder trots op zou zijn geweest."

Katie Roubos, Sleeuwijk

"Zeer prettig contact gehad, keurige vervulling van al onze wensen, fijne begeleiding naar crematorium en verzorging tijdens opgebaarde periode, alleen maar lof."

Fam. Huisman, Gorinchem

"We hebben Authena als bijzonder prettig ervaren. Het concept wat geboden wordt is geweldig en bijzonder persoonlijk. Daar wij niet direct uit de omgeving kwamen, zeker ook een directe uitvalsbasis om vanuit we e.e.a. snel konden regelen. Ria en haar medewerkers zijn bijzonder prettig in de omgang. Er wordt nergens naartoe gepushed maar denkt wel concreet en goed mee in de zaken die nu eenmaal te doen staan. Warm, zakelijk maar zeker niet een organisatie die je op het moment van verdriet enige aanleiding geeft te denken dat het vel over de oren getrokken wordt. Zeker niet. Ik weet van onszelf dat we zeker niet de gemakkelijkste zijn en bovengemiddeld kritisch. Ik kan alleen maar zeggen: Complimenten dames. We zijn blij dat we bij jullie zijn uitgekomen voor de uitvaart van onze moeder."

Gertjan de Jong, Hendrik-Ido-Ambacht

"Ik wil graag onze ervaring delen met Uitvaartzorg Authena. Op 8 september overleed onze vader en echtgenoot en we kwamen via een lieve vriendin in contact met Ria en Wilma. Ik wou dat we elkaar op een andere manier hadden getroffen, maar het moest via deze weg. Ik had geen enkel besef van hoe we dit moesten gaan regelen, maar de dames zijn op dezelfde dag nog gekomen om het een en ander te verzorgen voor ons. Het is een dag dat niemand vergeet en het liefst wil je alles zo rustig mogelijk laten verlopen. Ria en Wilma kwamen binnen, net twee engelen met een hele warme energie. Ik kreeg er een heel warm en fijn gevoel van en wist meteen dat zij dit op een hele fijne manier zouden laten verlopen. Natuurlijk komen er zoveel emoties los, maar er moet dan tegelijkertijd ook van alles geregeld worden en dit kan heel heftig zijn voor de nabestaanden. De dames namen vader mee. Ergens maakte ik me zorgen of alles wel goed zou verlopen met zijn lichaam, maar toen we de volgende dag aankwamen bij het afscheidshuis, zagen we dat vader een prachtige ruimte had gekregen waar hij netjes was opgebaard. De kamer was heel rustig, fijn en straalde alleen lichte en warme energie uit. We waren zo opgelucht dat vader's lichaam er vredig bij lag. De dames zijn nog langsgeweest om het een en ander te bespreken betreffende de crematie en ook dat ging heel goed, alles werd ons duidelijk uitgelegd en de communicatie verliep super goed. Op de dag van de crematie is alles netjes verlopen, vanaf het moment dat vaders lichaam gewassen moest worden tot aan het wegrijden van de wagen tot aankomst bij het crematorium. Het programma was duidelijk en ook de tijdslijn was precies voldoende. Al met al is alles goed verlopen en is dankzij Wilma en Ria alles vlekkeloos verlopen. Ik weet zeker dat mijn vader's ziel tevreden was omdat het precies was wat hij zou hebben gewild. Ik wil jullie uit mijn hart bedanken voor deze onvergetelijke ervaring."

Rani Singh, Rotterdam

"Dankzij alle waardevolle adviezen en begeleiding van Wilma hebben wij onze moeder, oma en overgrootmoeder het waardige en liefdevolle afscheid kunnen geven dat wij wensten en waar wij met dankbaarheid aan terugdenken."

C. Oprel, Wassenaar

"Uitmuntend. Zeer flexibel tot op een uur voor de dienst nog de kist verplaatsen naar een betere locatie (door omstandigheden). Authena heeft precies gegeven wat we hoopten: meer tijd en meer ruimte!"

Fam. Brillemans, Amsterdam

"Een hele persoonlijke benadering, waardoor ik precies op maat geleverd heb gekregen."

Fam. Verouden, Breda