Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

Actueel

Bijzonder decor

De schitterende privétuin van Ria Beijer die achter ons terrein ligt, vormde recent het decor van een bijzondere uitvaart. Na een intieme ceremonie binnen met familie en vrienden gezeten rondom de uitvaartmand, werd vervolgens buiten het glas met elkaar geheven en vele herinneringen gedeeld, genietend van het prachtige uitzicht dat zo goed bij de overledene paste. Wat zou ze er zelf van genoten hebben, daar was men van overtuigd. Met dank aan de betreffende familie en collega ondernemer voor het ter beschikking stellen van de foto’s.

 

 

Workshops Herinneringsbloemwerk

Ons plan om een workshop onder leiding van Frauke Hoogerwaard (eigenaresse van De kracht van bloemen, Dussen) te houden met max 10 deelnemers is uitgemond in 3 avonden in juni 2020! Gezellige, leerzame, creatieve avonden waarop in totaal 27 herinneringsharten zijn gemaakt, vol liefde. We zijn bezig met plannen om de workshops te vervolgen, bijvoorbeeld seizoensgebonden (herfststuk, kerststuk, etc).  Nieuws hierover komt op de website en op onze facebookpagina Afscheidshuis & Uitvaartzorg Authena.

 

 

Verandering in het Afscheidshuis

De restyling van de ontmoetingsruimte en de grijze kamer hebben we begin mei 2020 afgerond. De grijze kamer heet nu Paardenbloem, passend bij de prachtige wanddecoratie.

 

 

Coronavirus – update per 15 mei 2020

We kijken uit naar de versoepelingen die per 1 juni en 1 juli ingaan! Allereerst de horecamogelijkheid die per 1 juni wordt ingevoerd.  En dan per 1 juli een uitbreiding van het aantal aanwezigen van 30 naar 100. Beide maatregelen stemmen hoopvol.

In de jaarlijkse Afscheid bijlage (23 april verschenen) van het Altena Nieuws werd een redactioneel artikel over Ria Beijer geplaatst

In begin april heeft zowel in het Algemeen Dagblad - Rivierenland als in het Brabants Dagblad-Waalwijk Heusden e.o. een mooi, helder artikel gestaan, naar aanleiding van een interview met Ria over uitvaarten in corona-tijden.

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus-in-rivierenland/uitvaarten-zijn-door-het-coronavirus-een-stuk-minder-persoonlijk-het-is-vreselijk~a26cc174/?fbclid=IwAR3nvX82gJZ5vnchq_PaNKUxjeiF7qacUVvghiM7MX6Q6M-4kP13_iRJ-jQ
en
https://www.bd.nl/waalwijk-heusden-e-o/uitvaarten-zijn-door-het-coronavirus-een-stuk-minder-persoonlijk-het-is-vreselijk~a26cc174/?fbclid=IwAR02oIcAx6BvLNI982YEYTxvtny2rcvesmewwCj5GKjCzeiRwSyeA50Th7A
tonen de artikelen.

 

Coronavirus – update per 2 april 2020

Wij volgen in ons werk de regelgeving van het RIVM. Dit betekent onder andere dat vervoer van de overledene, de laatste verzorging en (thuis)opbaring kunnen plaatsvinden zoals voorheen. Voor het regelgesprek komt u – bij voorkeur – naar het Afscheidshuis met maximaal 3 personen. Zo kunnen we de juiste afstand van 1,5 meter tot elkaar bewaren. Mocht u of een deel van de nabestaanden in quarantaine zitten, dan kunnen we via een Whatsapp groepsgesprek of Skype met elkaar communiceren (en alle documenten via de email versturen).
We zullen steeds met u meedenken over wat nog wel mogelijk is, nu er maar kleine aantallen aanwezigen bij een afscheidsdienst mogen zijn, livestreamen niet altijd gegarandeerd is door de enorme druk op het internet en de horecavoorzieningen niet inzetbaar zijn.
Een herdenking kan op een later tijdstip alsnog plaatsvinden, als er nu slechts een kleine uitvaart mogelijk is. En live streamen kan worden vervangen door het bekijken na afloop van de opname van de dienst. In plaats van handen schudden zijn er mooie alternatieven gevonden. Zo blijven we met u zoeken naar de voor u beste oplossing in deze tijd van aanpassen.

 

 

29 november 2019 stond deze prachtige regenboog, gefotografeerd door Kristien Kruidhof, wel heel bijzonder!

 

 

 

Afgelopen zaterdag 23 november 2019 was onze jaarlijkse open dag van 10-16 uur. Een kleine impressie:

 

 

 

 

Een bijzonder ontroerend afscheidsmoment

We plaatsten tot nu toe nog geen foto’s of ervaringen van een uitvaart op onze website. Vandaag echter willen we, met toestemming van de betrokken familie, een aantal foto’s met toelichting laten zien van een bijzonder ontroerend afscheidsmoment op locatie, vóór de dienst in het crematorium.

Een man van 91 jaar oud is overleden. Tot zijn 90e jaar ging hij naar een boer om te helpen en de stieren te voeren. Op zijn laatste reis zijn we naar de boerderij gegaan, de stal met de stieren ingereden.

De boer en zoon met zijn vrouw liepen voor de auto uit, de familie volgde. In de stal aangekomen hebben we de deuren van de bus open gezet. Al gauw kwam een nieuwsgierig poesje kijken wat er allemaal gebeurde.

De boer had een herinneringsplekje gemaakt, kratten met oud brood die de oude man altijd voerde aan de stieren. Een kruiwagen met voer, een klomp met aardbeien, broden er bij en een riek in het voer gestoken.

We zijn uitgestapt en hebben geluisterd naar de verhalen die werden verteld door de boer, met tranen in zijn ogen, terwijl de hele familie eromheen stond en - ja dat kan - genoot van het prachtige afscheid.

Het bloemstuk op de kist, in het midden een brood, omringd door herfstbloemen en stro uit de stal. Prachtig!

 

 

 

Braderie Nieuwe Es Sleeuwijk 20 juli 2019

Begonnen met veel regen en onweer, heeft de braderie vandaag een bijna zonnig einde gehaald om 16 uur. Het was het derde jaar op rij dat we met een kraam aan de braderie van De nieuwe Es deelnamen. Folders uitgedeeld, bekenden ontmoet en onbekenden verteld over het Afscheidshuis en onze uitvaartzorg maar ook over onze voorlichtingsavonden, de maandelijkse quiltavond en de tentoongestelde herdenkingssieraden.

  

 

 

 

 

 

 

Herdenkingssieraden op 2e voorlichtingsavond in 2019

Op woensdagavond 5 juni kwam goudsmid Sandra Hofman van Juwelier ’t Oude Schooltje uit Sleeuwijk bij ons in de ontmoetingsruimte om u haar sieradenlijn See You te presenteren. Deze sieraden zijn speciaal ontworpen om als gedenksieraad te worden gedragen. In de sieraden kan een blijvende herinnering worden verwerkt in de vorm van een vingerafdruk, of met de zichtbare verwerking van as of een haarlok. Bij deze verwerking kan met een gekleurde hars gewerkt worden waardoor er een modieus sieraad ontstaat.

 

Herinneringsquilts

Vanaf het najaar van 2018 is Ria iedere eerste donderdagavond van de maand van 19.30 - 21.30 uur in het afscheidshuis aanwezig en staat de koffie en thee klaar. Je bent van harte welkom! We praten over van alles en nog wat en ondertussen wordt er door sommigen hard gewerkt aan een herinneringsquilt. Zou je ook een herinneringsquilt willen maken? Neem dan wat kleding mee van degene die je zo mist en profiteer van de kennis van Ria en de tips en ervaring van Anneke Tuitman. Eerst eens komen toekijken en meekletsen mag natuurlijk ook.

 

 

Welke uitvaart mogelijkheden zijn er en wat kost het?

Dat is het onderwerp van onze eerste voorlichtingsavond van 2019 geweest, een algemene, uitgebreide presentatie rond uitvaart mogelijkheden. Dit was op 11 april om 19.30 uur in de prachtige presentatieruimte van de watertoren van Uppel aan de Provincialeweg Noord 96, Almkerk. Op deze avond ging het om de mogelijkheden rond (natuur-) begraafplaatsen, crematoria, uitvaartkisten, rouwvervoer en verdere voorzieningen; per onderdeel voorzien van een kostenindicatie. De inloop was vanaf 19.00 uur om vooraf met elkaar een kop koffie te nemen en te genieten van het weidse uitzicht.