Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

Actueel

29 november stond deze prachtige regenboog, gefotografeerd door Kristien Kruidhof, wel heel bijzonder!

 

 

 

Afgelopen zaterdag 23 november was onze jaarlijkse open dag van 10-16 uur. Een kleine impressie:

 

 

 

 

Een bijzonder ontroerend afscheidsmoment

We plaatsten tot nu toe nog geen foto’s of ervaringen van een uitvaart op onze website. Vandaag echter willen we, met toestemming van de betrokken familie, een aantal foto’s met toelichting laten zien van een bijzonder ontroerend afscheidsmoment op locatie, vóór de dienst in het crematorium.

Een man van 91 jaar oud is overleden. Tot zijn 90e jaar ging hij naar een boer om te helpen en de stieren te voeren. Op zijn laatste reis zijn we naar de boerderij gegaan, de stal met de stieren ingereden.

De boer en zoon met zijn vrouw liepen voor de auto uit, de familie volgde. In de stal aangekomen hebben we de deuren van de bus open gezet. Al gauw kwam een nieuwsgierig poesje kijken wat er allemaal gebeurde.

De boer had een herinneringsplekje gemaakt, kratten met oud brood die de oude man altijd voerde aan de stieren. Een kruiwagen met voer, een klomp met aardbeien, broden er bij en een riek in het voer gestoken.

We zijn uitgestapt en hebben geluisterd naar de verhalen die werden verteld door de boer, met tranen in zijn ogen, terwijl de hele familie eromheen stond en - ja dat kan - genoot van het prachtige afscheid.

Het bloemstuk op de kist, in het midden een brood, omringd door herfstbloemen en stro uit de stal. Prachtig!

 

 

 

Braderie Nieuwe Es Sleeuwijk 20 juli

Begonnen met veel regen en onweer, heeft de braderie vandaag een bijna zonnig einde gehaald om 16 uur. Het was het derde jaar op rij dat we met een kraam aan de braderie van De nieuwe Es deelnamen. Folders uitgedeeld, bekenden ontmoet en onbekenden verteld over het Afscheidshuis en onze uitvaartzorg maar ook over onze voorlichtingsavonden, de maandelijkse quiltavond en de tentoongestelde herdenkingssieraden.

  

 

 

 

 

 

 

Herdenkingssieraden op 2e voorlichtingsavond

Op woensdagavond 5 juni kwam goudsmid Sandra Hofman van Juwelier ’t Oude Schooltje uit Sleeuwijk bij ons in de ontmoetingsruimte om u haar sieradenlijn See You te presenteren. Deze sieraden zijn speciaal ontworpen om als gedenksieraad te worden gedragen. In de sieraden kan een blijvende herinnering worden verwerkt in de vorm van een vingerafdruk, of met de zichtbare verwerking van as of een haarlok. Bij deze verwerking kan met een gekleurde hars gewerkt worden waardoor er een modieus sieraad ontstaat.

 

Herinneringsquilts

Vanaf het najaar van 2018 is Ria iedere eerste donderdagavond van de maand van 19.30 - 21.30 uur in het afscheidshuis aanwezig en staat de koffie en thee klaar. Je bent van harte welkom! We praten over van alles en nog wat en ondertussen wordt er door sommigen hard gewerkt aan een herinneringsquilt. Zou je ook een herinneringsquilt willen maken? Neem dan wat kleding mee van degene die je zo mist en profiteer van de kennis van Ria en de tips en ervaring van Anneke Tuitman. Eerst eens komen toekijken en meekletsen mag natuurlijk ook.

 

 

Welke uitvaart mogelijkheden zijn er en wat kost het?

Dat is het onderwerp van onze eerste voorlichtingsavond van 2019 geweest, een algemene, uitgebreide presentatie rond uitvaart mogelijkheden. Dit was op 11 april om 19.30 uur in de prachtige presentatieruimte van de watertoren van Uppel aan de Provincialeweg Noord 96, Almkerk. Op deze avond ging het om de mogelijkheden rond (natuur-) begraafplaatsen, crematoria, uitvaartkisten, rouwvervoer en verdere voorzieningen; per onderdeel voorzien van een kostenindicatie. De inloop was vanaf 19.00 uur om vooraf met elkaar een kop koffie te nemen en te genieten van het weidse uitzicht.