Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

03.00 uur ’s nachts

03.00 uur ’s nachts, telefoon, collega Ria: een melding. Een dorp verderop is iemand overleden een uur terug, de huisarts is inmiddels geweest voor de schouw, de benodigde papieren zijn ingevuld; nu kunnen wij komen om aan het werk te gaan. Slaap afschudden, aankleden en de auto in, op weg naar kantoor waar de rouwbus staat. Die staat geladen met alle benodigdheden daar altijd startklaar in de garage. We vertrekken en zijn binnen een half uur na het eerste telefoongesprek ter plaatse. Dan die waardevolle eerste contactmomenten met de aanwezige nabestaanden. En we zien meteen de overledene, de situatie eromheen. En horen wat mooi was, wat moeilijk was, hoe het gegaan is de laatste dagen, het moment van overlijden. Bijzondere gesprekken.

We beginnen over de laatste verzorging. Wie wil meehelpen of liever toekijken, wie trekt zich liever even buiten beeld terug? - momenteel natuurlijk aangepast aan de geldende maatregelen vanwege corona, dat vooropgesteld! - Is er al kleding uitgezocht, zetten we de bril weer op, doen we sieraden of een horloge om, hoe hoort het kapsel te zitten, baren we op in bed of op een speciale opbaarplank? Vragen waar we met elkaar de antwoorden op zoeken. Ondertussen starten wij de voorbereidingen. De familie overlegt, pakt spullen, helpt ons mee.

Eer de verzorging klaar is, hebben we elkaar al een beetje leren kennen. En zijn er gaandeweg al wat uitvaartwensen ter sprake gekomen en bijzonderheden over de overledene verteld. We ronden af, de koeling wordt geplaatst, iedereen komt kijken hoe hun dierbare er nu bij ligt. Wat een verschil met een poosje terug, nét na het overlijden. Nu lijkt het weer op hun eigen moeder.

We ruimen onze spullen op, spreken af hoe laat we elkaar waar zullen treffen om de uitvaart te gaan regelen, kaart op te stellen, kosten en prioriteiten door te nemen, wat moet er meteen en wat kan nog even wachten. ’t Voelt al vertrouwd eer wij vertrekken met de bus, onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid hebben wij kunnen laten zien in de praktijk.

Natuurlijk loopt het soms anders. Als het overlijden niet thuis plaatsvindt, zullen we eerst de overledene overbrengen naar de plaats van verzorging en opbaring. Maar door dit deel van het werk ook zelf te doen, kunnen we onze kwaliteit continu waarborgen. En zodra mogelijk is er dat waardevolle eerste contact met de nabestaanden. Wij zijn gediplomeerd voor deze laatste verzorging en beschikken over jarenlange ervaring. Voor ons een mooi onderdeel van ons werk, het maakt het compleet, we begeleiden zelf van begin tot einde.

Authena Uitvaartverzorging Beijer Ria en Vliet van der Wilma